Noise cancelling oordopjes zijn reisgadgets die elk jaar populairder worden. Met noise cancelling oordopjes kun je in alle rust naar wat muziek of een podcast luisteren, ook op een stervensdrukke locatie. Bovendien zijn ze ontzettend fijn om tijdens een lange vlucht te gebruiken. Noise cancelling oordopjes worden dan ook veel gebruikt door digital nomads, en ze zijn bovendien een ideaal cadeau voor iemand die op wereldreis gaat. Maar wat zijn de beste noise cancelling oordopjes?
Noise cancelling oordopjes zijn er in allerlei soorten en maten, en bovendien in allerlei prijscategorieën. Wat voor jou de beste noise cancelling oordopjes zijn, hangt dan ook af van je verwachtingen, je budget en ook in combinatie met welke apparaten je ze wilt kunnen gebruiken. Wil je ze aanschaffen als cadeau voor iemand die op wereldreis gaat? Dan moet je dus eerst achterhalen wat voor mobiele telefoon of andere devices iemand gebruikt.
Daarnaast hangt de keuze voor noise cancelling oordopjes af van wat je er precies mee wilt doen. Een digital nomad zal ze bijvoorbeeld vaak gebruiken tijdens videomeetings. Dan is het van belang dat er een goede microfoon inzit. Gebruik je ze alleen voor muziek, dan is dit weer niet belangrijk.
Aanvullend is het nog verstandig om rekening te houden met zaken als:
Er zijn dus, bij de keuze voor noise cancelling oordopjes, behoorlijk wat zaken om rekening mee te houden. Niet getreurd: we hebben een mooie top vijf voor je opgesteld.
Eén opmerking vooraf: Heb je een iPhone? Dan kun je overwegen om AirPods aan te schaffen, maar het hoeft niet per se. Alle oordopjes uit onderstaande lijst werken in principe op zowel iOS als Android, omdat ze via bluetooth werken.
De Galaxy Buds 2 Pro van Samsung zijn niet voor niets één van de populairste sets noise cancelling oordopjes ter wereld. De geluidskwaliteit is prima en met 29 uur accuduur kun je ze gerust een paar dagen gebruiken zonder telkens te hoeven opladen. De Galaxy Buds zijn waterdicht, dus je kunt ze probleemloos in een regenbui gebruiken. De Buds maken vanzelf verbinding met je telefoon of ander bluetooth-device zodra je ze in je oor stopt. Door op één van de buds te tikken met je vinger, kun je een oproep beëindigen of je muziek starten/stoppen.
Het grote nadeel van de Galaxy Buds? Ze werken slecht samen met iPhones. Een hoop functies werken dan niet, al zul je wel gewoon muziek kunnen luisteren en van noise cancelling gebruik kunnen maken.
Voordelen:
Nadelen:
Ben je niet van plan meer dan honderd euro uit te geven, dan is de JBL Tune 230NC een goede budgetoptie. Je haalt hiermee prima noise cancelling oordopjes in huis, die ondanks hun lage prijskaartje nog een aardig goede geluidskwaliteit halen. Bovendien zijn ze spatwaterbestendig, maar niet waterdicht.
Het grote nadeel van deze oordopjes is de beperkte accuduur: 8 uur. Je moet ze dus eigenlijk elke dag opladen als je ze een paar uur per dag wilt kunnen gebruiken. Er wordt bovendien geen laadadapter bijgeleverd, maar alleen een kabel. Je zult dus een eigen adaptertje moeten gebruiken, bijvoorbeeld die van je telefoon.
Voordelen:
Nadelen:
De JBL Tour Pro 2 is een uitstekende optie uit het hogere prijssegment van JBL. In deze oordopjes maakt JBL gebruik van wat True Adaptive Noise Cancelling wordt genoemd. Zelfs in een erg rumoerige omgeving, zoals een stampvol vliegtuig, moet je hiermee nog totale stilte voor jezelf kunnen realiseren. De Tour Pro 2 oordopjes gaan bovendien enorm lang mee op een volle accu: tot wel 50 uur.
Het enige echte nadeel van deze oordopjes is het feit dat ze niet waterbestendig zijn. Pas dus op met gebruik tijdens regenbuien, aan het zwembad en op het strand. Daarnaast is er de nogal logge oplaadbox (met een totaal overbodig touchdisplay). Die drijft de prijs wellicht ook onnodig op. Niettemin zijn de Tour Pro 2 oordopjes een kwalitatief goede aankoop.
Voordelen:
Nadelen:
In het luxesegment komen we topmerken tegen als het om audio gaat, te beginnen met Bose. De Quietcomforts Earbuds II koop je echt voor de geluidskwaliteit. Wil je graag ongestoord van muziek, films, podcasts of andere audio kunnen genieten? Dan zijn dit geweldige oordopjes die je niet teleurstellen, met bovendien een fraai design.
De Quietcomforts hebben ook wel wat nadelen. Ze zijn prijzig, maar gaan bovendien niet lang mee op een volle accu: tot 6 uur. Dat maakt deze oordopjes minder geschikt voor veelvuldig gebruik, bijvoorbeeld tijdens een dag lang digitaal vergaderen. Daarnaast zijn ze slechts spatwaterbestendig.
Voordelen:
Nadelen:
Heb je geen budgettaire beperkingen en wil je gewoon de beste noise cancelling oordopjes? Dan zijn de Bang & Olufsen Beoplay EX oordopjes je beste optie. Deze oordopjes combineren het beste van alles: een sublieme geluidskwaliteit, volledig waterdicht, uitstekende noise cancelling en een prima accuduur van 20 uur. Deze oordopjes hebben tevens een fraai design en een solide oplaadbox.
Nadelen van deze oordopjes? Heel simpel: de prijs. Dit zijn zo ongeveer de duurste noise cancelling oordopjes op de markt. Maar je krijgt er ook absolute topkwaliteit voor terug.
Voordelen:
Nadelen:
Nog op zoek naar meer reisgadgets of een ander leuk cadeau voor iemand die op wereldreis gaat? Check dan eens: