Welke handige reisgadgets moet je in 2023 meenemen? Om die vraag te beantwoorden, vroegen we onze Instagram-volgers onlangs om hun onmisbare reisgadgets. In deze blog hebben we het resultaat verzameld: dit is de top 15 meest handige reisgadgets voor 2023, samengesteld door ervaringsdeskundigen! Lees dus verder voor de onmisbare reisgadgets van dit moment.
Op reis heb je niet dezelfde luxe als thuis. En hoewel dat helemaal prima is – je gaat niet op reis om op de bank te liggen en televisie te kijken – kan het toch prettig zijn om je leven ver van huis iets makkelijker te maken met de juiste gadgets.
Daarom vroegen we onze Instagram-volgers om hun beste reisgadgets van dit jaar. Welke gadgets voor op reis moet je absoluut meenemen? Het resultaat is een mooie top 15 onmisbare reisgadgets geworden!
Een percolator (oftewel: een handespressomachine) werd verreweg het vaakst genoemd als handige reisgadget. Nederlanders houden van hun kopje koffie, waar ter wereld ze ook zijn! Met een percolator kun je ’s ochtends een heerlijk kopje koffiezetten, ook als je alleen een kookplaat of gasstelletje hebt. Je bent dan niet veroordeeld tot oploskoffie. Een goed begin van je dag is het halve werk!
Dat het in veel landen, vooral buiten Europa, handig is om een lokale simkaart te kopen voor mobiel internet, dat weten de meeste mensen tegenwoordig wel. Als je dan ook nog een mifi-router bij je hebt, kun je met dat ene simkaartje al je apparaten van internet voorzien. Een handige reisgadget als je met meerdere mensen op reis bent en de kosten wat wilt beperken. Een grote databundel op één simkaart is vaak veel goedkoper dan meerdere simkaarten met elke een eigen bundeltje.
Het staat wellicht wat knullig, maar ’s avonds laat op een donkere camping ga je jezelf heel erg dankbaar zijn als je een hoofdzaklamp hebt. Ze zijn een stuk feller dan dat lullige lampje op je telefoon en je hebt je handen vrij. Koop er één die je kunt opladen via een USB-poort en je hoeft je geen zorgen te maken over batterijtjes.
Hier hebben we al eens een blog over geschreven: met de Wise betaalpas kun je overal ter wereld in winkels en online betalen zonder dat je je geld telkens hoeft om te wisselen. Wise hanteert ontzettend voordelige tarieven en je kunt er gratis euro’s storten met iDEAL. Betalen in buitenlandse valuta kost vervolgens slechts een fractie van wat je anders aan je eigen bank of aan een wisselkantoor zou betalen. Gebruik deze link om je account aan te maken, dan hoef je over de eerste duizend euro zelfs helemaal geen transactiekosten te betalen!
Lang niet alle (huur-)auto’s hebben standaard USB-poortjes, en als ze ze hebben, zijn het vaak verouderde USB-poortjes waar bijvoorbeeld je telefoon heel langzaam mee oplaadt. Zorg dus dat je een goed stekkertje voor in de 12V-aansluiting (de sigarettenaansteker) van je auto meeneemt. Om snel te kunnen laden, wil je een stekker met minimaal één USB-c-aansluiting en in totaal minimaal 20 watt. Deze bijvoorbeeld. Als het wattage hoog genoeg is, kun je tegenwoordig zelfs een laptop opladen aan zo’n stekker – als je laptop oplaadt via USB-c, uiteraard.
Enorm handige reisgadget als je een aparte camera mee hebt voor je foto’s en video’s: een SD-kaartlezer die je kunt aansluiten op je telefoon. Zo kun je je foto’s en video’s van je camera halen zonder tussenkomst van een computer. Op die manier kun je onderweg eenvoudig je beelden online delen zonder dat je je laptop hoeft mee te slepen.
Een uitkomst voor elke zonnige bestemming: een powerbank met zonnecel. Je legt ‘m naast je op het strand of hangt ‘m aan je rugzak tijdens je wandeling, en je kunt er weer twee of drie keer je telefoon mee opladen. Chargers met een capaciteit van minimaal 10.000 maH zijn een handige gadget voor op reis.
Ideale reisgadget voor in het vliegtuig, maar ook voor als je in een druk hostel even rust wilt: oordopjes met active noise cancelling. Noise cancelling werkt tegenwoordig ontzettend goed en je drukt er zelfs al het achtergrondgeluid in vliegtuigen mee weg. Zo kun je heerlijk ongestoord een filmpje kijken of je ogen dichtdoen. Je hoeft niet eens de dure oordopjes van Apple of Samsung te hebben; andere merken werken ook uitstekend.
Zelfs de kleinste speakertjes produceren tegenwoordig prima geluid. Koop er één die bluetooth ondersteunt, zodat je je telefoon gewoon in je zak kunt houden, en zorg ervoor dat de speaker kan opladen via USB. Een simpele reisgadget, maar doeltreffend!
Ja, Nederlanders houden echt van hun koffie. De melkopschuimer werd dan ook regelmatig genoemd als favoriete reisgadget. Hiermee kun je naast normale koffie ook cappuccino maken! Je moet wel melk kunnen opwarmen, bijvoorbeeld in een pannetje of magnetron. Heb je die optie, dan is dit een leuke gadget voor op reis!
Altijd een uitdaging vlak voor vertrek: je koffer of backpack inpakken. Met packing cubes breng je wat orde in de chaos en voorkom je dat al je kleren door elkaar belanden. Met sommige packing cubes heb je alles bovendien waterdicht ingepakt. Kortom: onmisbare reisgadget!
Er zijn tegenwoordig babyfoons op de markt met een bereik tot wel drie kilometer, en da’s natuurlijk een erg handige reisgadget. Ideaal voor als je met kinderen op reis bent. Maar ook als je met meerdere voertuigen rondreist en onderweg eenvoudig contact wilt kunnen hebben. Zorg dan wel dat je een babyfoon koopt die twee kanten op werkt.
Wasmachines op campings en in openbare wasserettes gaan niet altijd even zorgvuldig om met je kleding. Door in een waszak te wassen, voorkom je dat je kleding beschadigt in verouderde, slecht onderhouden wasmachines. Als je meerdere waszakken gebruikt, verzamel en sorteer je je was eenvoudig en hoef je niets uit te zoeken als je eenmaal de was gaat doen. Simpel!
Kleine reisdrones zijn tegenwoordig helemaal niet meer zo duur, maar zorgen er wel voor dat je geweldige beelden kunt maken op reis. Dat maakt ze tot één van de beste reisgadgets van het moment. Pas wel op met lokale regelgeving en zorg dat je thuis oefent met je drone, zodat je op reis niet voor nare verrassingen komt te staan.
Ga je in het buitenland een auto huren? Vaak betaal je extra voor kleinigheden, zoals oplaadkabeltjes, maar zeker ook voor een telefoonhouder. In sommige landen letten autoriteiten extra op toeristen die regels overtreden. Zorg dus dat je zelf een goede GSM-houder koopt en ‘m inpakt. Goede houders zijn niet zo duur en bovendien universeel.