De vakantie staat weer voor de deur! En hoewel je niet op vakantie gaat om de hele dag met je telefoon te spelen, is het wel prettig om op reis niet continu met een lege accu te zitten. Daarom is een powerbank één van de meest populaire reisgadgets. Het is bovendien een geschikt cadeau voor iemand die op wereldreis gaat. Met een goede powerbank kun je een gemiddelde telefoon meerdere keren helemaal opladen. Je kunt er soms zelfs je laptop mee opladen. Maar wat is nu de beste powerbank om mee te nemen op vakantie? Dat zochten we voor je uit.
Wat voor jou de beste powerbank is, is van een aantal zaken afhankelijk. De powerbank met de grootste capaciteit is niet per se de beste powerbank voor jouw situatie. Wil je alleen je telefoon kunnen opladen en ga je naar een zonnig land, dan heb je niet direct een grote capaciteit nodig, maar is een solar powerbank bijvoorbeeld een handige optie. Let verder op het gewicht en formaat: een compacte, lichte powerbank neem je eenvoudig mee naar het strand, maar die zijn vaak ook wat beperkter in capaciteit.
Daarnaast is niet elke powerbank even goed geschikt voor elk type apparaat. Bijna alle moderne powerbanks ondersteunen wel snelladen via USB-c, wat je nodig hebt voor elke smartphone die de afgelopen vijf jaar is uitgekomen. Maar wil je ook je laptop, camera of ander apparaat kunnen opladen? Dan heb je de juiste capaciteit en een hoger wattage nodig. Tot slot zijn er natuurlijk de nodige prijsverschillen: er zijn powerbanks van nog geen twee tientjes, maar ook exemplaren van meer dan honderd euro.
Kortom: bij het uitzoeken van de beste powerbank komt nogal wat kijken, net zoals bij eigenlijk alle reisgadgets. En powerbanks zijn wellicht niet de leukste reisgadgets, maar wel één van de nuttigste. Een powerbank is bovendien een uitstekend cadeau voor iemand die op wereldreis gaat. We zetten daarom vijf goede opties voor je op een rij, in allerlei prijscategorieën en met verschillende voor- en nadelen. Succes met het uitzoeken van de beste powerbank voor jouw vakantie!
De BlueBuilt Powerbank 20.000 mAh ondersteunt snelladen en heeft een grote capaciteit van 20.000 mAh. Als je wilt weten hoe vaak je hiermee je telefoon kunt opladen, zoek dan de accucapaciteit van je telefoon op en reken uit hoe vaak die capaciteit in de capaciteit van de powerbank past.
Een voorbeeld: de iPhone 14 Pro heeft een accucapaciteit van 3200 mAh, dus met de powerbank kun je dat toestel zo’n zes keer volledig opladen. Let wel op: de 20.000 mAh is een maximum onder ideale omstandigheden, dus kijk er niet raar van op als de powerbank na de vierde of vijfde keer laden leeg blijkt.
Voordelen:
Nadelen:
We blijven nog even bij BlueBuilt: de BlueBuilt Powerbank 27.000 mAh is het grotere broertje van de 20.000 mAh-variant. Afgezien van de grotere capaciteit is deze powerbank ook geschikt om je laptop mee op te laden. Sterker nog: je kunt in theorie twee laptops tegelijkertijd opladen.
Let daarbij wel op dat een laptopaccu veel meer capaciteit heeft dan een accu van een smartphone. Je bent dus nog wel een keer door die 27.000 mAh heen. Desalniettemin is dit een hele goede reisgadget, die ook vooral geschikt is voor digital nomads. Hij is wel wat duurder, en niet bepaald compact.
Voordelen:
Nadelen:
De Homelle Mini Powerbank 10.000 mAh is een echte prijsvechter. Hoewel de capaciteit ook beperkt is, krijg je echt waar voor je geld. Het is namelijk een solar powerbank, en laadt dus op in de zon, die bovendien snelladen ondersteunt. Hij is erg compact en je steekt ‘m dus zo in je zak.
Het mooiste van deze solar powerbank is echter de lage prijs. Daarmee is het een ideale last-minute aankoop voor je vakantie, waar je je geen buil aan kunt vallen. Let wel op dat je er geen zware apparaten mee kunt opladen, en dus ook geen laptop.
Voordelen:
Nadelen:
Op zoek naar een solar powerbank met wat meer capaciteit? Dan is de Homelle Solar Powerbank 36.000 mAh een goede optie. Hij is uiteraard een stuk duurder dan die van 10.000 mAh, maar wat betreft solar powerbanks zit je met dit exemplaar aan de top van wat aan capaciteit wordt aangeboden.
De powerbank heeft wel een nadeel: omdat de capaciteit zo groot is, moet je de solar oplaadfunctie vooral als ondersteuning zien. Houd er dus rekening mee dat je deze powerbank alsnog regelmatig aan het stopcontact moet opladen. De zonnecel is verhoudingsgewijs te klein om de powerbank goed en volledig op te laden. Desondanks is het een mooie powerbank waarmee je elke smartphone goed kunt opladen.
Voordelen:
Nadelen:
De Tracer Powerbank 50.000 mAh wint niet de schoonheidsprijs, maar is een uitstekende powerbank met een enorme capaciteit. Je kunt hier meerdere telefoons tegelijk mee opladen, zonder je zorgen te hoeven maken dat de powerbank snel leegloopt.
Deze powerbank laad je op via het stopcontact, en ondersteunt dus geen solar. Je kunt wel telefoons aansluiten terwijl de powerbank zelf ook oplaadt. De powerbank heeft tal van verschillende poorten en een display waarop je kunt aflezen hoe ver de powerbank nog is opgeladen. Kortom: dit is echt een handige gadget voor digital nomads of families die op reis gaan en veel apparaten willen kunnen opladen. Een echte krachtpatser!
Voordelen:
Nadelen:
Nog op zoek naar meer reisgadgets of een ander leuk cadeau voor iemand die op wereldreis gaat? Check dan eens: